Top banner

Sveta i Svetlana - Švedska

Sveta i Svetlana Bogojević ! Naše prezime vodi poreklo iz sela Miloševa kod Jagodine. Inače smo u našem selu brojni po ovome prezimenu ali na žalost mnogi nemaju pristup internetu.
  
Imamo čak i rodbinu u Beču, koji nose isto prezime.
 
Ja sam rođen u Jagodini, posle godinu dana cela familija je otišla (Stojan otac) za Švedsku gde je moja seka rođena. Nažalost moja majka  još uvek nosi devojačko prezime, Ranić.
  
Ćale je imao dosta dugo vatrenu želju da se vrati u Srbiju i da započne nešto dole da radi! Pošto mu se Švedska smučila (iz nekih njegovih ličnih razloga). Tako da smo seka i ja pošli sa njima jer nismo znali za drugo, još smo bili u osnovnoj školi. Tako smo se jedva nekako prilagodili dole u Srbiji i završili srednju školu pa ajde opet u svet! Ja sam otišo za Švedsku da učim a seka sa roditeljima u Austriji!
Škola mi nije išla dobro jer sam mnogo toga propustio i osećao sam da nisam bio spreman da počnem ponovo da učim! I tako sam odlučio da oslužim vojsku u Švedskoj. I naravno završio je posle 11 meseca kao šef kuhinje ali ne kuhinje kao kućica nego kao prikolica koja je bila u eksperimentalnoj fazi! Ima slike na netu koje možete da vidite iz vojske tj. samo moja grupa jer je jedan drug sliko i podigo sajt:
 
 
ja sam peti čovek od leve stojeće strane!
 
posle toga sam došo u Austriju kod familije da steknem iskustvo sa ljudima i da naučim nemački jezik, a ovde sam došo 3 decembra
 
Sveta
Sajt Bogojevića, Сајт Богојевића, Bogojevic Seite, Bogojevic Page