Top banner

Goran - Gaga - Beograd

gaga300.jpg

Posetio sam sajt svih Bogojevica ove planete i zaista mi je drago ssto je neko ulozzio toliko truda da nas sve okupi i uccini toliko toga da nase korene saccuva. Bez obzira koliko zagledani u buducnost nigde necemo stici ako sa sobom ne nosimo spoznaju ko smo i odakle poticcemo.
   Moje je ime Goran Bogojevic, ali me svi nazivaju po nadimku Gaga. Rodjen sam 1. juna 1958. i nazalost sam najstarija muska glava u  nasoj familiji. To znaci da nam dugovecnost nikada nije bila naklonjena i da se u nasoj grobnici na Novom groblju eto pocela ukopavati i treca generacija.
    Kako je moj deda Milivoje Bogojevic ostao siroce u cetvrtoj godini kada su mu od tifusa umrli majka, sestra i otac, malo znamo o poreklu nase porodice. Zasigurno je jedino da je pradeda podigao kucu u Beogradu, na Crvenom krstu, u ulici Gruzanskoj, kod kafane Veciti mladozenja i da je posle njegove smrti dedu odgajao komsija. Deda Milivoje je bio livac i ozenio je Zivku Pribic iz backog sela Kovilj. Umro je 1944.  u Beogradu, u zatocenistvu. Milivoje i Zivka su imali cetvoro dece: najstarijeg sina Djordja, moga oca, sina Milivoja, kcer Miroslavu i najmladjeg sina Branislava. Neka im je svima laka zemlja. Oni su, kao po nekom pravilu, imali samo po jedno dete. Najstariji moj brat od strica Branislav i sestra Vesna su takodje na "onom svetu" a iz te generacije preostali smo samo ja i brat, pet godina mladji, Slobodan. On je ozenjen i nema dece a  ja Bogu hvala ima dva sina ,Dorjana i Andreja , koji ce ako Bog da naslediti lozu i kcer Kalinu . Ozenjen sam Suzanom ciji su roditelji poreklom iz Makedonije i, gle cuda, njeno devojaccko prezime bilo je Bogojev.
        Zivimo u Beogradu, u ulici Hilandarskoj, broj 25 u blizini Botaniccke baste. Po profesiji sam sportski novinar i radim u magazinu Tempo kao zamenik glavnog urednika. Kako sam u novinarskom poslu preko 25 godina, a i otac mi je bio novinar, nadam se da cu Vam moci pomoci kako u prikupljanu podataka, kontaktu sa svim Bogojevicima, tako i na samom Vasem sajtu. 

Sajt Bogojevića, Сајт Богојевића, Bogojevic Seite, Bogojevic Page