Top banner

Milutin - Novi Sad

Pozdrav Bogojevici,

Živim u Šajkašu 23 km udaljeno od Novog Sada Srbija Vojvodina. U tom mestu živi još 6 kuća Bogojevića sve moji rođaci.

Mi smo se doselili iz Bosne selo Vilusi zaseok Bogojevići Manjača nedaleko od Banja Luke.Imam mnogo materijala to jest slika i rodoslova.

Rodoslov koji sam ti poslao je nedovršen i to su podatci koje mi je moj deda Milutin obeležen crvenom bojom u rodoslovu ispričao.

On je nažalost preminuo u 85 godini starosti 05.10 2011.

Hteo sam da vam kažem još par reči o nama. Moja Porodica se doselila u avgustu 1975. U selo Šajkaš nedaleko od Novog Sada.

Pošto je vojska Jugoslavije planirala da napravi vojni poligon u zaseogu Bogojevići Selo Vilusi Opština Stričići planina Manjača celo selo je moralo da se iseli i svi su se doselili u okolinu Novog Sada.Mi slavimo slavu sv. Stefan 09.01.Veoma mi je drago što postoji ovako nešto svi na jednom mestu. Deda mi je pričao da mi potičemo iz Crne Gore ali ništa precizno nije mogao da mi kaže sem neke priče koje je on čuo od svoih starijih.

Ja živim i radim u Šajkašu imam privatnu firmu „Demi Elektro“ bavim se izradom razvodnih ormana softwera za automatizaciju pogona uglavnom radim silose mlinove mešaone i održavam sve vrste automatizovanih pogona.

img_2544.jpg

img_2529.jpg

img_2556.jpg

Selo Bogojevići - danas tu nema ničega nažalost

 

kopija_2_od_rodoslov.jpg

rodoslov_milutin_bogojevi.jpg

rodoslov_ratko_bogojevi.jpg

Sajt Bogojevića, Сајт Богојевића, Bogojevic Seite, Bogojevic Page