Top banner

Dragica - Sremska Kamenica

Zovem se Dragica Bogojevic i živim u Sremskoj Kamenici, mestu udaljeno 4 km od Novog Sada. 

Rodjena sam 1969. god. u Zrenjaninu,  po obrazovanju sam psiholog i porodicni terapeut.

 Zaposlena sam u jednoj srednjoj školi u okolini Novog Sada. Moji roditelji, Sreto (1940.g.) i Mileva (rodjena Kopanja,1948) rodjeni su u Bosni; tata u Gerzovu, a mama u Trnovu, opstina Mrkonjić Grad. Njihove porodice su se 50-ih i 60-ih godina doselile u Banatsko Novo Selo kod Panceva. U tom selu živi dosta porodica Bogojević.  Tako je i moj pokojni deda Simo Bogojević, zajedno sa svojim bratom Stevanom, dosao da živi u to selo, gde su obojica i preminula. Danas u porodičnoj kući živi moj stric Pero i njegova žena Andja. Moj otac se zbog službe doselio 1965. g. u  mesto Sečanj,u blizini Zrenjanina (Banat), tako da smo brat i ja rodjeni u tom gradu. 90-ih godina dolazimo da zivimo u Sremsku Kamenicu, mesto na obroncima Fruske Gore koje je mog oca  podsećalo na rodni kraj. U Kamenici živi I sestra mog oca Stana, udata Miletić.

Moj  brat Dragan (1970), ozenjen je Oliverom (rodj. Stanojevic),imaju dvoje  dece; Maju (1996.) i Djordja (2003). Zivimo svi zajedno u porodicnoj kuci. Naša Krsna Slava je Sveti Nikola.

Mnogo bih volela da posetim roditeljski rodni kraj u Bosni i nadam se da cu to uskoro i uraditi. Takodje, ako Bog da, posetila bih i selo Staniseljići I upoznam mnogobrojne prezimenjake kada me put odvede u Crnu Goru.

Fotografije su napravljene ovog leta, u avgustu, na Fruškoj Gori gde smo se, na inicijativu mog brata Dragana, okupili mi  i naša deca - potomci jedne “grane” Bogojevića koja potiče od našeg dede (pradede) Sime i babe (prababe) Andje Bogojević. Moja braća, sestre i njihova deca danas žive u Novom Sadu, Sremskoj Kamenici, Banatskom Novom Selu, Pančevu i Futogu.

 

Srdačan pozdrav svima!

bogojevici_1.jpg
bogojevici_5.jpg
bogojevici_3.jpg
bogojevici_4.jpg
bogojevici_2.jpg
Sajt Bogojevića, Сајт Богојевића, Bogojevic Seite, Bogojevic Page